U trendu

VMRO DPMNE optuÅžuje vlast za pritisak na poslanike, Vlada demantuje

Opoziciona VMRO DPMNE optuÅžila je večeras vlast u Makedoniji da je tokom dana u skupÅĄtini „Åžestoko ucenjivala, pretila i pravila pritiske“ na poslanike koalicije oko te stranke da bi glasali za izmene Ustava, ÅĄto je Vlada Makedonije odmah demantovala.

Na konferenciji za novinare, nakon ÅĄto je za 21.00 zakazan nastavak sednice parlamenta o ustavnim promenama, generalni sekretar VMRO DPMNE Igor JanuÅĄev je naveo da je „jednom poslaniku nudjeno milion evra da glasa za Dogovor sa Grčkom, drugom dva miliona, a trećem 250.000 evra, ali da su odbili“.

„Sve to je odbijeno, jer dostojanstvo nema cenu“, rekao je generalni sekretar najveće opozicione partije u Makedoniji i zatraÅžio da drÅžavno tuÅžilaÅĄtvo otvori istragu.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je saopÅĄtio da „kategorično demantuje laÅžne informacije da vlast pravi Åžestok pritisak na poslanike i da ih ucenjuje svim mogućim sredstvima“.

Demanti da vlast ucenjuje poslanike opozicije dao je i poslanik SDSM i vladajuće koalicije Kostadin Kostadinov na konferenciji za novinare u parlamentu rečima da „antizapadno i antimakedonsko rukovodstvo VMRO DPMNE laÅže“.

„Demantujem laÅži da većina pravi pritisak i da su bilo kojem poslaniku nudjene pare i da je bilo ucena. Mickoski (Hristijan, lider VMRO DPMNE) je preÅĄao sve granice“, rekao je Kostadinov i najavio da će stranke vladajuće koalicije podneti tuÅžbu protiv funkcionera opozicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.