U trendu

Vučić, Dodik i Cvijanović u Trebinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas u Trebinju otvorio Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije, posetio je i trebinjsko naselje Gorica, gde se gradi vrtić „Srbija“, u šta je Vlada Srbije uložila pola miliona evra.

„Nigde na svetu ne možete da doživite ono što možete u RS, ovde u Hercegovini – deca ispred vrtića vikala su ‘Srbija, Srbija!’ „, rekao je Vučić na skupu na kojem su bili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Vučić je rekao da će to biti moderan vrtić za 80 dece, i da je to samo jedan od projekata koje Srbija finansira u Hercegovini.

Naveo je i završetak izgradnje puta Tjentište-Foča što će Srbija finansirati sa deset miliona evra, izgradnju verskog-duhovnog centra u Mrkonjićima u Popovom polju, rodnom mestu Svetog Vasilija Ostroškog što će finansirati sa 400 hiljada evra, rekonstrukciju Starog grada u Trebinju, a pomenuo je i pomoć izgradnji vodovoda u selu Bajci, kod Bileće.

„Želimo da damo doprinos razvoju Hercegovine i cele Republike Srpske, i to ćemo činiti i ubuduće. Ponosni smo što smo uradili nešto dobro za gradjane Republike Srpske, koji su uvek bili uz Srbiju, voleli je i pomagali kada je trebalo“, rekao je Vučić.

„Kada vam kažu da je Srbija nešto obećala, to je u roku od sedam dana ispunjeno“, rekao je on.

„Srbija se danas ponaša odgovornije i ozbiljnije i zato što ne dovodimo u pitanje integritet BiH, niko ne može da nam zabrani da volimo RS onoliko koliko vi volite Srbiju“, rekao je Vučić.

On je ocenio da Dodik, Cvijanović i gradonačelnik Trebinja „vode brigu o svom narodu i razvoju Republike Srpske“.

„Dodik se bori svom snagom za svoj narod i za Republiku Srpsku“, naglasio je Vučić, dodavši da Srbija i RS zajedno treba da se bore da „sačuvaju svoj narod i obezbede njegov opstanak na viševekovnim ognjištima“.

Dodik je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije zbog dosadašnjih i najavljenih ulaganja koja će, kako je naveo, još jače povezati Srbiju i Republiku Srpsku.

„Ovo je prva tranša pomoći, a nedavno smo dogovorili i projekte druge tranše. Pomoć Srbije, koja najviše u regionu promoviše mir i stabilnost, za nas je vrlo značajna“, istakao je Dodik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar