najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić krajem novembra u poseti NATO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetiće krajem novembra sedište NATO u Briselu i razgovarati s čelnicima Atlantskog saveza o daljoj saradnji NATO i Srbije, rekli su agenciji Beta zvaničnici Atlantskog saveza.

Kako su naveli ti izvori, Vučić će se sastati s generalnim sekretarom Atlantskog saveza Jensom Stoltenbergom i Savetom NATO.

Beta nezvanično saznaje da bi do posete srpskog premijera sedištu Atlantskog saveza u Briselu trebalo da dodje 23. novembra.

Posetu Vučića i razgovore s čelnicima Atlantskog saveza je prošle nedelje na Beogradskom bezbednosnom forumu nagovestio i zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO Džejms Apaturaj.

On je izjavio da je moguće da Srbija udje u članstvo Evropske unije, a da ne postane članica NATO.

„Moguće je i da bude obrnuto“, ocenio je visoki zvaničnik Atlantskog saveza, rekavši da „tu nema automatizma“.

Apaturaj je istakao da u daljim odnosima Srbije i NATO koji se odvijaju u okviru programa Partnerstvo za mir „neće biti drastičnih koraka“ već da NATO želi da „odnose gradi korak po korak“.

„Radimo na praktičnim pitanjima i želimo da postavimo niz programa ovde i da ljudi to vide“, objasnio je visoki zvaničnik NATO.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    Korak po korak je bilo i prije radioaktivnog uranijuma.Korak po korak pa rezolucija 1244 odleprsa u Brisel,pa priznavanje otetog Kosova kao posebne drzave, pa carina, pa auto tablice,pa Telekom, pa Trepca.Sobzirom na istorijski datum, mozda se premijeru kad se vrati u Beograd desi narod ili jos ima bajatog hljeba u kontejnerima pa ne teba zuriti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike