U trendu

Vučić napadnut u Potočarima (Video)

Nakon zvaničnog dela komemorativnog skupa, u trenutku dok su predstavnici delegacija polagali ljiljane na spomen-obeležje, premijer Aleksandar Vučić napadnut je iz mase raznim predmetima.

Deo prisutnih je uzvikivao „Vučiću napolje“, a kako je javila TV N1 viđen je i transparent „Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana“.

Iz dela mase na premijera Vučića je bačen neidentifikovani predmet, pojedini mediji javili su da je reč o kamenju, patikama, blagu…

Delegacija na čelu sa Vučićem je Potočare napustila nakon napada u kome je premijer pogođen kamenom u glavu, a naočare slomljene.

Jedan član delegacije pokušao je premijera zaštiti kišobranom, ali je on to odbio.

U tom trenutku reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je potom pozvao mnoge risutne da ostanu dostojanstveni u svom bolu.

„Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovde iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimamni to je naša obaveza prema našoj veri“, rekao je Kavazović nakon što je došlo do incidenta sa srpskom delegacijom kada je premijer Aleksandar Vučić izviždan.

Kavazović je pozvao prisutne koji su, kako je rekao došli da klanjaju dzenazu (ukop) svojoj braći i sestrama svoja lica okrenu ka Kibli (Meki).

Vučić je danas u Memorijalnoj sali obišao izložbu „Srebrenica – Potočari – 1995. – 2015.“, gde se, u prisustvu najvećeg broja medija, upisao u knjigu žalosti.

Prilikom ulaska u salu majke stradalih Srebrenici su se rukovale i izljubile sa srpskim premijerom i na revre zakačile srebrenički cvet.

Istovremeno pojedini okupljeni građani su mu zviždali i dobacivali.

Srpski premijer prisustvuje obraćanju 17 govornika tokom svečanog dela komemoracije, nakon koje će biti sahranjeni posmrtni ostaci 136 srebreničkih žrtava identifikovanih u poslednjih godinu dana.
https://www.youtube.com/watch?v=iZ6phBSDvVg
https://www.youtube.com/watch?v=it4rWBJxTMs
(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar