U trendu

Vučić o Tačiju: Nek se junači…

Srbija se bavi politikom mira, i neće da se bavi puškama i oružjem, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić u odgovor na pretnje Hašima Tačija.

„Ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, nek on to radi. Ali nisu njegove puške razorile Srbiju već neki avioni. A naše je da vodimo politiku mira“, rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

Tači je ranije danas rekao da će na navodne pretnje Srbije odgovoriti „puškama, kao i pre 19 godina“.

Predsednik Vučić je rekao da je na nama da na Tačijevo pominjanje pušaka odgovorimo mirno i i staloženo, ali ga je podsetio da nisu njegove puške, nego neki tuđi avioni razarali Srbiju.

Vucicć je dodao da treba pažlijivije čitati tu izjavu Tačija, gde on kaže da je pre 19 godina zauvek skinuta granica dve zemlje albanskog naroda.

„Treba pitati neke iz međunarodne zajednice šta o tome misle i da li je zbog toga napadnuta Srbija 1999. godine“, primetio je predsednik Vučić.

„Što se mene tiče, ne volim da se bavim bavim puškama i oružjem, kao što to voli Tači, neka nastavi to da radi, ali nisu njegove puške, već nečiji tuđi avioni bili ti koji su razarali Srbiju“, rekao je Vucić.

Na nama je, kaže, da odgovorimo mirno, staloženo, strpljivo, da kažemo da želimo slobodu kretanja, razmenu znanja, da želimo veći trgovinsku razmenu. . .

„A, oni neka govore šta im je volja… Ja da se junačim i pokazujem ko je jači stvarno mi ne pada na pamet“ rekao je Vucić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.