U trendu

Vučić: Samo me zanima me kako će se Makedonija ponašati prema Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga samo zanima kako će se Makedonija ponašati prema Srbiji, a da ga ne zanimaju unutrašnji odnosi u Makedoniji.

On je novinarima u Odžacima rekao da mu ne smeta „kada ga vredja“ mandatar za sastav makedonske vlade Zoran Zaev, već da ga „jedino interesuje da Srbiju ostave na miru“.

„Ne bih da komentarišem odnose u Makedoniji. Meni ne smeta što me je vredjao, za mene je važno kako ćete da se donosite prema Srbiji. Ako sam kritikovao Makedoniju, kritikovao sam zato što su glasali za ulazak Kosova u UNESKO“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će videti kako će Makedonija postupiti na novom glasanju o prijemu Kosova u tu organizaciju UN.

Zaev, kome je juče predsednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade, rekao je da mu je neprijatno na koji način Srbija komentariše zbivanja u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose s Beogradom.

„Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom ‘makedonskom scenariju’. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji“, rekao je Zaev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.