U trendu

Vučić: Zajednička sednica vlada BiH i Srbije važna poruka za region

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Sarajevu da Bosna i Hrcegovina iz godine u godinu postaje sve važnija za Srbiju i da je sutrašnja zajednička sednica dve vlade mnogo važnija za narode regiona nego za Evropu.

„Uveren sam da će Srbija i BiH imati bolju budućnost od one za koju su neki mislili da im sleduje“ rekao je Vučić na prijemu koji je za delegaciju srpske vlade priredio Savet ministara BiH u sarajevskom hotelu Evropa.

On je istakao da Srbi, Bošnjaci i Hrvati moraju da žive zajedno.

„Što pre takvu poruku pošaljemo biće nam lakše. Ma koliko ima usijanih glava ne možemo jednih bez drugih“, rekao je Vučić.

On je kazao da je Srbija drugi spoljnotrgovinski prartner BiH i da će se boriti da se približi prvom mestu.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da će jačanje ekonomskih odnosa učiniti čitav region konkuretnijim i privlačnijim za strane investicije.

On je ocenio da su dobri ekonomski odnosi podloga za dobre političke Odnose.

„Sa područja Zapadnog Balkana treba poslati pozitivne poruke ka Evropi i prednost dati dijalogu“, rekao je Zvizdić dodajući da je poseta srpskih ministara važna ne samo u institucionalnom nego i simboličkom smislu.

U Sarajevu će sutra pre podne biti održana prva zajednička sednica vlade Srbije i Saveta ministara BiH, a najavljeno je i potpisivanje više protokola o saradnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.