U trendu

Zaev i Cipras: Nastaviti implementaciju Sporazuma iz Prespe

SKOPLJE – Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, u telefonskom razgovoru su ponovili da će nastaviti proces implementacije Sporazuma iz Prespe, prenosi danas makedonska televizija Telma.

Zaev i Cipras su imali telefonski razgovor nakon ostavke grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa, a portparol grčke vlade i ministar bez portfelja Dimitris Zanakopulos je rekao da su se oba premijera saglasila i ponovila da će nastaviti proces implementacije Sporazuma iz Prespe.

„Naš premijer komunicira veoma često sa Zaevim. Očito je da premijer susedne zemlje neće komentarisati unutrašnja zbivanja u Grčkoj. Složili su se i ponovili ono što je poznato svima – da oboje rade za Balkan 21 veka i da oboje rade na implementaciji i stupanju na snagu Sporazuma iz Prespe“, rekao je Zanakopulos u intervjuu za grčku državnu televiziju ERT.

Prema grčkim dnevnim novinama „Avgi“, koji važi za svojevrsnog glasnogovornika vladajuće SIRIZE, oba premijera su razgovarala za novi Balkan u kome će preovlađivati mir, saradnja i solidarnost.

Informativni portal „In“, piše da je Cipras informisao Zaeva u vezi ostavke ministra spoljnih poslova Kocijasa i o tome da će on lično preuzeti Ministarstvo spoljnih poslova, dok je makedonski premijer preneo Ciprasu situaciju u Makedoniji, o glasanju u Sobranju i pozicijama poslanika iz redova opozicione VMRO-DPMNE.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar