U trendu

Zaev otkazao sastanak lidera makedonskih stranaka

SKOPLJE – Vlada Severne Makedonije je otkazala sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji nakon, kako se navodi, neuspšne oranizacije.

Makedonska vlada je saopštila da ne prihvata ultimatume neodgovornog partijskog predsednika VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog, koji, ističe se, zaštitu kriminala i zalaganja za blokade i izolacije stavlja ispred državnih interesa i napretka zemlje.

„Predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev 15. jula javno i uz pozivnice je pozvao predsednike VMRO-DPMNE, DUI i Alijanse za Albance na sastanak u cilju ujedinjenja doprinosa u zaokruživanju reformskih procesa u pravosuđu, izbornom zakonu, kao i sprovođenju popisa, kao tema od posebnog značaja za građane i našu zemlju uoči evropskih integracija i odluke o početku pregovora za učlanjenje u EU“, ističe se u saopštenju makedonske vlade, a prenosi A1on.

Premijer Zaev, dodaje se, ovom inicijativom je pokazao spremnost da se prihvate sugestije i predlozi po ovim pitanjima, kako bi bili deo programskih aktivnosti vlade.

Lider opozicione VMRO-DPMNE u toj zemlji Hristijan Mickoski je odbio da prisustvuje na liderskom sastanku zajedno sa premijerom Zoranom Zaevim, liderom DUI Alijem Ahmetijem i liderom Alijanse za Albance Zijadinom Selom, istakavši da prisustvo na takvom sastanku je bez svrhe, ukoliko se ne razgovara i o prevremenim parlamentarnim izborima u toj državi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.