U trendu

Zaev: Postavićemo brojčanik koji će pokazivati vraćene pare

SKOPLJE – Makedonski premijer Zoran Zaev je najavio da će u Skoplju uskoro biti postavljen brojčanik koji treba da pokaže koliko će, kako je rekao, ukradenog novca biti vraćeno u budžet.

„Brojčanik će vrteti kako se donose sudske presude i kako institucije koje se bave finansijskim istragama inkasiraju vraćene pare koje su bile uzete iz budžeta, kao i kako se nadoknađuje šteta“, kazao je Zaev u četvrtak na pres konferenciji u makedonskoj Vladi, javila je agencija MIA.

On je dodao da je to obećanje koje je dao građanima dok je bio u opoziciji.

„Obećanje će biti ispunjeno ovih dana, dok se završe pravno formalni aspekti. U vladinom budžetu nema para za to i brojčanik ću platiti mojim ličnim parama“, rekao je makedonski premijer, navodi MIA.

On je dodao da će brojčanik biti postavljen na trijumfalnoj kapiji „Porta Makedonija“ i kasnije biti doniran Ministarstvu za kulturu koja je i vlasnik kapije, tako da će ostati trajno dobro.

„Kada budu vraćene sve pare, brojčanik će najverovatije pokazivati temperaturu, geografsku dužinu i širinu Skoplja i slično tome“, objasnio je Zaev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.