U trendu

Zaev: S.Makedonija spremna za punopravno članstvo u NATO

SKOPLJE – Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je Severna Makedonija u potpunosti spremna da preuzme obaveze i odgovornosti koje proizilaze iz punopravnog učlanjenja u NATO, te da kao buduća članica makedonska vojska čini ozbiljne korake kako bi ojačala svoje kapacitete, prenosi portal A1on.mk.

„U 2018. godini povečali smo budžet makedonske vojske za 14 odsto i ostajemo posvećeni tome da ostvarimo naš cilj do 2024.godine, odnjosno da obezbedimo dva odsto BDP-a za vojsku, koja će u svakom pogledu biti ravnopravna sa ostalim saveznicima NATO“, naveo je Zaev.

On je dodao da je ubeđen da će makedonsko učlanjenje u NATO dodatno doprineti stabilnosti i bezbednosti u Jugoistočnoj Evropi.

„Naše učlanjenje će biti istrument za kreiranje nove pozitivne slike regiona“, kazao je Zaev, te poručio da je spreman da podrži sve zemlje u regionu u ispunjenju strateških ciljeva koji su u interesu građana regiona poput posvećenosti demokratiji, slobodi, tržišnoj ekonomiji, poštovanju ljudskih prava i vladavine prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar