U trendu

Zaev Srbiju tretira isto kao Iran

Povlačenje srpskih diplomata iz ambasade u Skoplju izazvalo je dosta polemike ali i straha, i među Srbima koji žive u Makedoniji. Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji, za Sputnjik kaže da su stvari jasne i proste.

„Ono što je bio izazov za novu makedonsku vladu, a to je da vodi politiku regionalne saradnje i stabilnosti, ona to nije uspela da ispoštuje, jer je još prilikom svog dolaska narušila odnose sa Srbijom, tako da od politike regionalne saradnje i stabilnosti nije ostalo ništa, a još manje je ostalo od politike dobrosusedskih odnosa“, kaže Stoilković.

On je, nadovezujući se na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su naši ljudi iz Ambasade povučeni nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa „dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije“, rekao da je tretman srpskog osoblja i Ambasade Srbije u Skoplju u rangu tretmana koji ima iranska ambasada.

Naš sagovornik dodaje da sve ovo dodatno otežava i položaj srpskog naroda u Makedoniji, jer ako makedonska služba bezbednosti tako tretira diplomatski personal države Srbije, kako će tek da tretira političke lidere Srba u Makedoniji i Srbe koji su građani Makedonije.

Stoilković kaže i da je zaokret koji je Zaev napravio time što je prvo rekao da Makedonija neće podržati Kosovo na putu u Unesko, da bi se sada ispostavilo da nije tako, običan spin, prenosi Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar