U trendu

Zaev: Učlanjenje Makedonije u NATO dobro za zemlju i region

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da želja Makedonije da se učlani i u NATO važna za stabilnost i bezbednost zemlje i regiona i da nije u suprotnosti sa unapredjenjem saradnje sa Rusijom.

Povodom upozorenja Rusije da ulazak u NATO može da ima negativne posledice, Zaev je rekao da je članstvo u toj alijansi višedecenijska aspiracija makedonskih gradjana.

On je istakao da Makedonija kao strateški cilj ima unapredjenje i saradnju sa Ruskom Federacijom kao i da integrisanje u NATO nije sprotstavljeno toj saradnji.

Makedonija medju svojim strateškim ciljevima, prema rečima Zaeva, ima nameru da unapredi saradnju sa Rusijom, pre svega na ekonomskom, kulturnom, obreazovnom, ali i na svakom drugom planu.

On je istakao da je opredeljenje Makedonije za NATO staro 25 godina.

“Želim da napomenem da je (Makedonija) još 1993.  deklaracijom parlmenta utvrdila svoje strateške ciljeve, medju kojima je i NATO integracija. Uostalom to je izraz volje ogromne većine, preko 75 odsto gradjana je za integreaciju u NATO”, rekao je Zaev.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Kad se drobi nesto sto je vec udrobljeno onda je to dupli posao koji nema cilj.Idemo u NATO koji gomila arsenal pred vratima Rusije i pricamo o dobrim odnosima sa Rusijom.Cinizam i u isto vrijeme idiotizam jer Makedonija nema ni imena a kamo li suverenitet i drzavu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike