Zaev započeo kadrovske promene u redovima svoje stranke

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je doneo odluku o smenjivanju predsednika svih opštinskih odbora svoje, vladajuće stranke Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), prenosi MIA.

„Sinoć sam doneo odluku da smenim predsednike svih opštinskih odbora Socijaldemokratskog saveza. Hvala im što su služili građanima, kao predstavnici na lokalnom nivou najveće, vladajuće partije“, rekao je Zaev.

On je takođe najavio promene u društvenom sektoru početkom juna – u javnim preduzečima, ministarstvima, vladi i svim vladinim institucijama.

Sinoć je makedonski premijer smenio ukupno 78 predsednika lokalnih odbora stranke, a njeni organi odmah su počeli postupak izbora novih rukovodstava.

Ovo je usledilo posle slabog rezultata kandidata stranke na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji, početkom maja.

Slab izborni rezultat vladajućeg Socijaldemokratskog saveza na izborima, i pored pobede njegovog kandidata, makedonski premijer je protumačio kao nezadovoljstvo građana radom aktuelne vlade, pa je već u kampanji između dva izborna kruga najavio temeljne kadrovske promene kako bi se pospešila efikasnost institucija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.