U trendu

Zamenik ministra iz Nezavisnih Grka prkosi Kamenosu

ATINA – Uprkos tvrdnjama lidera Nezavisnih Grka (ANEL) Panosa Kamenosa da poslanici te stranke neće glasati za Prespanski sporazum, njegov stranački kolega i zamenik šefa diplomatije Grčke Terens Kvik nagoveštava da će nastaviti da podržava vladu do kraja mandata, čak u slučaju izlaska njegove stranke ANEL iz vlade.

„Kao što sam rekao na burnom savetu ministara – kao zamenik ministra spoljnih poslova sledim politiku koju odlučuju premijer, ministar spoljnih poslova i vlada, koju ću podržavati do poslednjeg dana njenog mandata po ustavu i neću se povući i omogućiti da se vrate oni koji su opljačkali Grčku. Isto važi i sada“, napisao je Kvik na Tviteru.

Kamenos je rekao da poslanici njegove parlamentarne grupe neće glasati za poverenje vladi. On je prethodno saopštio da će podneti ostavku na mesto minstra odbrane i povući se iz vladajuće koalicije Siriza-Anel, prenosi ANA.

„Nijedno rešenje u kojem se koristi izraz Makedonija nije bila odluka prve i druge konferencije. Upravo zbog toga rekao sam premijeru danas da se ANEL povlači iz vlade“, rekao je Kamenos.

On je na konferenciji za novinare rekao da svako ko „trguje svojim glasom zarad pozicije vlasti“ biće izbačen iz ANEL-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.