Zamenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore žena je otpuštena sa tudjom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre, prenela je danas Radio Televizija Crne Gore.

Porodilja i odgovorna sestra nisu primetili da je beba zamenjena i da majka i dete nemaju isti broj, a zamenu je otkrio otac, prenosi taj portal.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

„Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorodjenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen“, saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG).

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG.

„Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dve medicinske sestre)“, saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi.

„Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti“, saopštili su iz KCCG.

(Beta)

1 komentar
  1. Miron

    Čemu tolika drama, kada se sve dobro završilo ? Osim toga, roditelji insistiraju da sestra ne izgubi posao !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike