U trendu

Zaplenjena imovina albanskog biznismena zbog sumnje da je stečena trgovinom drogom

Albanski tužioci su danas saopštili da su zaplenili imovinu biznismena i medijskog mogula Iljija Ndrokija osumnjičenog da je izgradio imperiju od profita stečenog trgovinom narkoticima.

Specijalno tužilaštvo za korupciju i organizovani kriminal (SPAK) navelo je da su medju zaplenjenom imovinom Ndrokija stanovi, zemlja, šuma, luksuzna vozila i dve televizijske stanice.

Vlasti su imovinu zaplenile, kako se navodi, na osnovu „osnovane sumnje, potkrepljene dokazima“ da je Ndroki, poznat i kao Džemal Pasmaćiju, „umešan u „kriminalnu aktivnost“.

Ndroki je danas vidjen kako ide u policijsku stanicu, ali nije uhapšen.

On je ranije hapšen u Turskoj i Italiji zbog sumnje da je deo kriminalnih organizacija umešanih u trgovinu drogom, ali je oba puta pušten.

Ndroki je najavio žalbu zbog zaplene imovine, koju je doveo u vezu s pravnim sporom koji ima s gradonačelnikom Tirane Erjonom Veliajem.

On je Veliaja tužio za klevetu, pošto je gradonačelnik Tirane optužio zaposlene u Ndrokijevim medijima za korupciju. S druge strane, Ndroki navodi da su njegovi zaposleni na udaru jer su razotkrili slučajeve korupcije u koje su umešani zvaničnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.