U trendu

Zašto postavljate takva pitanja

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića osvojila je 34 načelničke pozicije, što je za pet manje u odnosu na prethodne izbore 2012, iako su im očekivanja bila da će ponoviti taj rezultat.

Jedinu veliku pobedu SDA je osvojila u Sarajevu, prenela je N1TV.

U SDA, međutim, ne misle tako. Izetbegović je novinarima rekao da ta stranka nije osvojila veliku pobedu, ali pobedu svakako jeste.

Regionalna N1 TV izvestila je da je sve izvesnije da će aktuelni načelnik Srebrenice Chamil Duraković izgubiti poziciju načelnika.

Ta TV tvrdi da su Bošnjaci u tom gradu u strahu, te dodaju da, ako je suditi po odgovorima “prvog čoveka Bošnjaka” Izetbegovića na konferenciji za novinare, to njega baš puno ne brine.

Upitan da li se može zaista govoriti o velikoj pobedi SDA s obzirom na to da Bošnjaci ispuštaju poziciju načelnika Srebrenice zajedičkom kandidatu srpskih stranaka Mladenu Grujičiću, Izetbegović je, navodi N1 TV, ne baš u maniru velikog političara i diplomate, na sebi svojstven način, uz aplauze prisutnih, odbrusio, kao da ga ne interesuje šta se večeras tamo dešava.

“Srebrenica je večeras izgubljena za Bošnjake i glasovi birača iz odsustva i poštom to neće promeniti. Sve oči gledaju u glavni grad i osam osvojenih pozicija od mogućih devet”, navodi N1.

Taj medij smatra da je Izetbegović večeras trebalo da bude u tom gradu, sa ljudima koji su, kako navode mnogo više očekivali od njega I od bošnjačke koalicije koja je, ovaj put, zakazala kada su u pitanju izbori u tom gradu, kada je u pitanju život u tom gradu i selima oko njega.

Danas je, navodi N1, bošnjačka politika kapitulirala u Srebrenici.

„Zašto takva pitanja postavljate? Vaše je da pitate, a ne da konstatujete“, odbrusio je Izetbegović novinarki N1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.