najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Završen protest DF-a u Podgorici, sutra novo okupljanje

Protestna šetnja pristalica Demokratskog fronta (DF) centrom Podgorice završena je večeras nakon što su jake policijske snage sprečile pokušaj demonstranata da probiju kordon ispred Skupštine Crne Gore.

Učesnici protesta okončali su šetnju ispred sedišta Nove srpske demokratije, koja je članica DF-a, a jedan od čelnika tog saveza Branko Radulović pozvao je građane da se i sutra okupe u centru Podgorice.

Crnogorska policija uhapsila je više osoba koje su krenule ka Skupštini Crne Gore kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj šetnji a među uhapšenima su pripadnici “Pokreta za neutralnost” i pokreta “Otpor diktatorskom režimu”, preneli su podgorički mediji.

Rano jutros, policija je razbila protest DF-a, čiji su učesnici tokom prethodnih 20 dana, zahtevali ostavku vlade Mila Đukanovića. Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkog lista Dan i portala IN4S.

Oni su pokušali da spreče policiju da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara ispred skupštine. Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike