U trendu

Završen sastanak HDZ-MOST, nastavak u ponedeljak

Više od četiri sata trajali su večeras pregovori o formiranju nove hrvatske vlade u sedištu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu, a nastavak je najavljen za naredni ponedeljak.

„Večernji list“ navodi da su oko 21.30 sati pred novinare izaÅ¡li predsednik HDZ-a Andrej Plenković i lider MOST-a BoÅŸo Petrov.

„One stvari koje smo bili naveli pre desetak dana, o njima smo jedino razgovarali“, kazao je Petrov i dodao da je ovo jedan mali početak i zalog budućoj saradnji.

On je rekao je MOST dobio konstruktivne predloge s druge strane.

„Imamo pozitivne utiske. Bilo bi mi drago kada bi se ovako nastavilo“, kazao je Petrov.

Plenković je potvrdio Petrovljevu najavu novih pregovora naredne nedelje i kazao da će oni biti odrÅŸani u poneđeljak u 15 sati.

„Åœelimo da iskoristimo vreme koje nam dopuÅ¡ta Ustav za celoviti dogovor. Hrvatska nema vremena dugo da čeka, sledeći sastanak je za nedelju dana“, rekao je Plenković nakon sastanka.

Plenković je prethodno večeras, u pauzi pregovora, u intervjuu za hrvatski RTL izjavio da je HDZ, najbolje plasirana stranka na upravo odrÅŸanim prevremenim izborima u Hrvatskoj, obavila razgovore s predstavnicima nacionalnih manjina, ali da nisu pričali o tome hoće li manjine imati mesto u novoj vladi.

Plenković je naveo da „očekuje stabilnu vladu s jasnim programom za iduće četiri godine“.

„Izgubio sam deset kila, svako bi bio umoran na mom mestu, svakog dana sam bio u kampanji, Istina je da sam umoran, ali nema niti vremena niti volje za umor“, kazao je Plenković.

Na pitanje hoće li MOST-u prepustiti mesto predsednika Vlade, rekao je da o hipotetskim pitanjima neće da govori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.