U trendu

Zekiri: Gorka pobeda, rezultat pouka za sve nas

SKOPLJE – Poslanik iz redova vladajućeg Socijaldemokratskog saveza u Severnoj Makedoniji Muhamed Zekiri, nakon objavljivanja rezultata iz prvog kruga predsedničkih izbora, napisao je na svom fejsbuk profilu da je vreme za odgovornost kod jednog dela funkcionera SDSM, kao i za penzionisanje velikog dela političke elite Albanaca u državi, prenosi portal A1on.

Zekiri je napisao da je ova pobeda gorka i da takav izborni rezultat treba da bude pouka za sve strane.

„Gorka pobeda. Rezultat je pouka za sve nas. Građani znaju da nagrade, ali i da kazne. Posebna čestitka za glasače Albance koji su podržali kandidata Steva Pendarovskog, kao i za izvanrednog rezultata i podršku koji je dobio kandidat Blerim Reka. Građani Albanci jasno su pokazali da je vreme da se penzioniše veliki deo političke elite Albanaca u Republici Severnoj Makedoniji“, istakao je Zekiri.

On je takođe dodao da je vreme za odgovornost i kod jednog dela funkcionera njegove matične partije SDSM.

Sinoć u Severnoj Makedoniji obe najveće partije, SDSM i VMRO-DPMNE su proglasili pobedu.

Prema poslednjim rezultatima Državne izborne komisije kandidat vladajuće koalicije Stevo Pendarovski vodi sa 323.040 glasova, ispred kandidata opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu koja je osvojila 318.535 glasova.

Jedini kandidat Albanac, podržan od strane opozicionih albanskih stranaka Alijansa za Albance i Pokret Besa, Blerim Reka, osvojio je 79.787 ili 10,58 odsto od upisanih glasača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.