U trendu

Žestok obračun u emisiji uživo: „Dajte mi papir da vidim šta su vam napisali“ (video)

Gosti emisije „Otvoreno“ emitovane sinoć na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, Željko Reiner (HDZ), Gordan Maras (SDP), Tomislav Panenić (Most) i Stjepan Čuraj (HNS), koji je bio u osječkom studiju, razgovarali su o vrućoj temi – ostavci Martine Dalić.

Panenić: Reineru su napisali što treba govoriti u emisiji

[PANENIĆ SE DIGAO DA STOLCA – "DAJTE MI TAJ PAPIR DA VIDIM ŠTO SU VAM NAPISALI"] Jedan od najzanimljivijih dijelova večerašnje emisije HRT Otvoreno bio je trenutak u kojem se raspravljalo o tome hoće li HDZ podržati izmjene koje bi omogućile nastavak rada Saborskog istražnog povjerenstva o #Agrokor. Cijelu emisiju pogledajte ovdje: https://bit.ly/2wHW0Op

Gepostet von HRT4 am Montag, 14. Mai 2018

Na pitanje voditelja je li normalno da konsultant zaradi 25.000 kuna (oko 400.000 dinara) nedeljno, Reiner je odgovorio da ne zna.

– Teško mi je da procenim koja je cena konsultanata, možda je to niska cena, ja to ne znam, ja sam lekar – odgovorio je potpredsednik Sabora.

Pokušao je i da istakne činjenicu da je Vlada krenula u spašavanje Agrokora u vreme kada su police prodavnica bile prazne, dobavljači su prestali da isporučuju robu, a finansijski dugovi su se gomilali. Gordan Maras direktno ga je pitao hoće li HDZ pristati na izmene zakona koji bi ponovo omogućio rad Istražne komisije za Agrokor.

Reiner mu je odgovorio da bi morao da prouči zakon. Panenića je razljutio njegov odgovor i istakao da je poražavajuće da oni na vlasti opozicione predloge samo stavljaju na dnevni red i uopšte ih ne uzimaju u obzir i ne shvataju ozbiljno.

Zatim je ustao sa stolice, došao do Reinera, bacio sa stola papire i rekao: – Dajte da vidim papir s kojega čitate -. Bilo je to u trenutku kada je Reiner počeo da govori kako je upravo Božo Petrov 26. februara namamio Ivicu Todorića u Banske dvore na sastanak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.