U trendu

„Zoljom“ gađao nadzornu kameru u blizini benzinske pumpe!

U Mostaru se dogodio novi oružani napad na policijske nadzorne kamere a, ovoga puta, nije korišćeno lako naoružanje već prava ručna artiljerija. Katastrofa je izbegnuta i to za malo, jer je kamera u neposrednoj blizini benzinske pumpe, prenose mediji iz regiona.

Policija traga za osobom koja je, verojatno s makadamskog proširenja pokraj magistralnog puta Mostar – Sarajevo, u naselju Zalik, ručnim raketnim bacačem (popularna „zolja“) ciljala policijsku kameru s radarom i pogodila podnožje stuba električne rasvete na kojemu je stacionirana, piše „Večernji list BH“.

Ostala je rupa u stubu, a prava je sreća da raketa nije završila u smeru obližnje Inine benzinske pumpe ili pogodila neko vozilo u prolazu – kažu stanovnici iz kraja severnog izlaza iz gradske zone.

Meštani kažu da izgled da ni kamere, koje su postavljeni da bi se podigla sigurnosti, nisu bezbedne.

Podsećaju da su lani u gotovo isto vreme, takođe usred noći, upravo ova kamera i odašiljač izrešetani s pet hitaca, kao i ona na izlazu s magistralnog puta prema Fortici i naselju Pasjak, gde je bilo devet rupa od metaka.

I ostale kamere su se nalazile na meti vandala koji su, osim oružja, u najblažim slučajevima koristili crni sprej, a sve „valjda kako bi neometano mogli divljati svojim vozilima“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.