U trendu

Zoran Zaev čestitao Micotakisu

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestitao je svom grčkom kolegi Kirijakosu Micotakisu pobedu na parlamentarnim izborima održanim u nedelju.

Kako prenosi portal a1on iz Skoplja, Zaev je na svom fejsbuk profilu napisao da je telefonom razgovorao sa Micotakisom i da mu je čestitao na izbornoj pobedi.

Zaev je naveo da je uz čestitke Micotakisu poželeo prosperitet i blagostanje susednoj Grčkoj i grčkom narodu, dodajući da su zajednički izrazili nadu za nastavak saradnje između dve zemlje.

Makedonski premijer je istakao da je uspešno sprovedenim demokratskim izborima Grčka „ponovo pokazala da je vodeća zemlja u regionu, kao najsnažnija i najstabilnija demokratija, dugogodišnja članica EU i NATO, što doprinosi stabilnosti i razvoju regiona“.

Veliku zahvalnost uputio je i bivšem premijeru Grčke i lideru Sirize Aleksisu Ciprasu zbog saradnje kojom je uspostavljen, kako je naveo, temelj za trajno prijateljstvo između dveju zemalja i osnov za jedan novi Balkan koji širi mir.

On je Ciprasu zahvalio i na hrabrosti da se reši spor koji je 27 godina blokirao bilateralne odnose dve zemlje i dva naroda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.