U trendu

Zvaničnici EU i OEBS uputili saučešće Crnoj Gori

BRISEL – Šef diplomatije Evropske unije EU Žozep Borelj i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel uputili su povodom tragedije na Cetinju saučešće porodicama stradalih.

„Iskreno saučešće porodicama stradalih i narodu Crne Gore nakon tragedije na Cetinju. Naše misli su sa vama”, napisao je Borelj na Tviteru.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je saučešće svim porodicama koje su juče izgubile svoje bližnje u nezapamćenoj tragediji na Cetinju.

„Moje misli su uz sve građane, kao i uz premijera Dritana Abazovića i predsednika Mila Đukanovića“, napisao je Mišel na Tviteru.

Generalna sekretarka OEBS-a Helga Marija Šmid takođe je uputila pismo saučešća premijeru Dritanu Abazoviću povodom tragedije na Cetinju.

„Dozvolite mi da izrazim iskreno saučešće zbog šokantne masovne pucnjave koja se dogodila juče na Cetinju. Izuzetno me je pogodila vest o fatalnom napadu koji je rezultirao smrću 11 ljudi i ranjavanjem najmanje šest osoba.

Pohvaljujem hrabrost vaših građana, vaše policijske službe i medicinskog osoblja koji su bez straha reagovali na počinioca i njegova, za svaku osudu, dela“, navela je Šmid u pismu saučešća i ponudila pomoć Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar