U trendu

Slobodan Cvetković preuzeo dužnost ministra privrede

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković preuzeo je danas dužnost ministra od dosadašnjeg vršioca dužnosti te funkcije Siniše Malog, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar finansija Siniša Mali koji je po ovlašćenju predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić obavljao funkciju ministra privrede do izbora novog ministra, predao je Cvetkoviću dužnost i izveštaj o radu Ministarstva i poželeo mu uspeh.

Cvetković je istakao da je njegov izbor za ministra „izuzetna čast, ali i veliki izazov“ i dodao da će nastaviti rad na ekonomskim reformama kroz pospešivanje rasta i modernizaciju industrije, ulaganja u infrastrukturu i afirmaciju potrošnje.

On je rekao da će njegov zadatak kao minisitra privrede biti da obezbedi dalju institucionalnu podršku poslovnom okruženju, odnosno da omogući poslovnoj zajednici da maksimizuje svoje poslovne potencijale što će doprineti rastu celokupne ekonomije i blagostanju svih građana.

Prethodni ministar privrede Rade Basta smenjen je 11. jula jer se javno zalagao za uvođenje sankcija Rusiji, što je bilo u suprotnosti sa politikama Vlade Srbije.

Skupština Srbije je juče, u sredu glasala za imenovanje Cvetkovića, član Socijalističke partije Srbije, izabrala za novog ministra privrede.

Cvetković je na mesto ministra privrede došao s funkcije direktora Novosadskog sajma.

Kako piše u biografiji na „Istinomeru“ Cvetković je diplomirao i magistrirao na Univerzitetu „Braća Karić“, a potom je radio na otvaranju odeljenja tog fakulteta širom Vojvodine.

Bio je direktor Javnog preduzeća „Sportski centar“ u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine.

Od marta 2013. godine bio je pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“.

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije, a iste godine postao je i generalni direktor Novosadskog sajma.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar