U trendu

SPC: Grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u manastir Banjska

Eparhija Raško prizrenska Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštila je danas da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir Banjska, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

Ta eparhija je u saopštenju navela „da se trenutno u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira“, te da se, kako je ukazala, „radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici zaključali u konak“, a i „hram manastira je takođe zaključan“.

„Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji“, kaže se u saopštenju na sajtu te erarhije SPC.

Eparhija raško-prizrenska je navela da „najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, u blizini sela Banjska“, u kome je, kako je dodala, jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena.

„To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red, mir i poredak“, piše u saopštenju.

Ta eparhija je izrazila najiskrenije saučešće porodici poginuloga policajca, te izrazila nadu da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti.

U saopštenju piše i da „eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu SPC“, pozivajući, kako je navedeno, „sve strane da što pre prekinu sukob“.

Pojedini kosovski mediji objavili su fotografije manastira Banjska uz navode da su „napadači zabarikadirani u manastiru“, a objavljene su i slike sa Gugla sa označenim mestom odakle je pucano na policiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar