U trendu

Albanci pred duel sa Srbijom: NajvaĹžnija utakmica u istoriji

Premijer Albanije Edi Rama „naredio“ je nadleĹžnima za organizaciju utakmice sa Srbijom da sve mora da protekne po najviĹĄim evropskim standardima, a u tu svrhu neće Ĺžaliti ni novac, na ĹĄta upućuje i podatak da je samo za renoviranje stadiona u Skadru izdvojeno čak 12 miliona evra.

Iako je prvobitni plan predviđao da Albanija dočeka Srbiju u Elbasanu, nakon nedavne Ramine prepiske sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a posle odluke Suda u Lozani da Albancima dodeli bodove sa prekinutog meča u Beogradu, doneta je odluka da se igra u Skadru.

Kako navode lokalni mediji, u pitanju je najvažnija utakmica u istoriji albanskog fudbala, a premijer Srbije trebalo bi da gleda taj meč uživo zajedno sa albanskim kolegom.

Radovi na stadionu „Loro Borići“, koji nosi ime po nekadaĹĄnjem poznatom albanskom fudbaleru, u punom su jeku, a Rama će na danaĹĄnjem sastanku sa predsednikom Saveza Armanom Dukom, ministrima odbrane i policije, kao i sa bezbednosnim sluĹžbama insistirati da sve protekne „po najviĹĄim evropskim standardima“.

Stadion će, kako je najavljeno sigurno da bude gotov na vreme, a posle renoviranja njegov kapacitet iznosiće 17.000 gledalaca.

Iako je Srbija izgubila sve ĹĄanse da se kvalifikuje na prvenstvo Evrope, predstojeći meč u Albaniji biće viĹĄe od obične utakmice – zbog prilike koju imaju Albanci, jer bi im pobeda skoro donela prvi plasman u istoriji, ali i zbog Vučićeve poruke Rami da će Srbija pobediti njegovu reprezentaciju na terenu, bez obzira gde se bude igralo.

Utakmica u Beogradu proĹĄlog oktobra prekinuta je u 41. minutu nakon ĹĄto se iznad stadiona pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

UEFA je prvobitno registrovala meč sa 3:0 za Srbiju jer Albanci nisu hteli da se vrate na teren, ali je Sud za sportsku arbitražu promenio tu odluku i pobedu dodelio Albaniji.

Utakmica između Srbije i Albanije u Skadru igra se 8. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar