U trendu

FSS: Ako fudbaleri budu ugroženi, možda se i ne igra utakmica sa Albanijom

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Milivoj Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Elbasanu i ne odigra ukoliko bude ugrožena bezbednost srpskog državnog tima.

Autobus sa reprezentativcima Srbije kamenovan je u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gde su se kasnije smestili.

„Na jednoj deonici bačeno je nekoliko kamenica i slomljeno je bočno staklo iza vozača. Odmah je reagovalo naše obezbeđenje, kao i albanska policija, tako da smo bezbedno stigli do hotela. Svi smo zabrinuti zbog incidenta i razmatramo situaciju da ne dođe do novog. Tražili smo dodatne garancije i u zavisnosti od dešavanja preduzećemo odgovarajuće mere“, izjavio je Mirkov za RTS iz Tirane.

On je dodao da svi ulažu velike napore kako bi se sprečio eventualni novi huliganski ispad albanskih navijača, pre svega u četvrtak, na dan utakmice, kada srpski fudbaleri kreću iz Tirane u oko 50 kilometara udaljeni Elbasan.

„Ukoliko procenimo da je na bilo koji način ugrožena bezbednost naše reprezentacije moguće je da se utakmica i ne odigra“, poručio je Mirkov.

Potpredsednik FS S Savo Milošević naveo je da su fudbaleri u prvi mah bili šokirani incidentom, ali da je situacija brzo bila pod kontrolom i da igrači nisu ispoljili ni strah ni nervozu.

„Ovo svakako neće uticati na naše fudbalere, incident je čak izazvao dodatnu želju za pobedom. Mogao bi da pomogne našoj reprezentaciji u motivacionom smislu, da igrači izađu na teren još čvršće rešeni da ostvare uspeh. Uglavnom smo fokusirani da ostanemo mirni, da ne isprovociramo albanske navijače i da se usredsredimo isključivo na fudbal. Za sutra je planirana šetnja u blizini hotela, ali će biti teško da se tako nešto obezbedi, videćemo da li je uopšte moguće“, rekao je Milošević.

Treninzi fudbalera Srbije su otkazani, a ekipa kreće iz Tirane u Elbasan nekoliko sati pre početka utakmice.

FS S je o incidentu albanskih huligana u Tirani već obavestio nadležne zvaničnike u Evropskoj fudbalskoj uniji.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u večeras u Elbasanu od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)