U trendu

Metalac i Zvezda odigrali bez golova

Fudbaleri Metalca i Crvene zvezde odigrali su večeras bez golova u Gornjem Milanovcu, u utakmici drugog kola Super lige Srbije.

Zvezda sada ima četiri boda i zauzima četvrto mesto na tabeli, a Metalac je osvojio prvi bod u šampionatu i nalazi se na 14. mestu.

Prvu šansu na utakmici imao je Metalac u 10. minutu kada je Nemanja Mladenović šutirao sa oko 30 metara, ali je pogodio prečku. Domaći su i posle toga napadali, ali nisu ozbiljnije ugrozili golmana Damira Kahrimana, koji je bio na golu umesto Predraga Rajkovića, koji je juče u Sankt Peterburgu učestvovao na žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Zvezda je u tek u 29. minutu imala ozbiljnu šansu, kada je šutirao Mihailo Ristić, ali je golman Nemanja Belić izbio loptu u korner.

Beogradski tim je nakon toga preuzeo inicijativu ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Metalca, sve do 40. minuta, kada je Parker, posle dodavanja Nenada Gavrića, glavom sa peterca poslao loptu pored gola.

Početak drugog poluvremena je kasnio nekoliko minuta pošto su navijači Zvezde upalili baklje. Zvezda je od početka napadala, Ibanjez je pokušao u 56. minutu iz slobodnog udarca, ali je šutirao pored stative.

Gostujući tim je imao inicijativu ali nije napravio ozbiljniju šansu sve do 70. minuta, kada je Luka Jović glavom poslao loptu preko gola, posle centaršuta Aleksandra Kataija.

Metalac je ozbiljno zapretio iz kontranapada, ali se njegovi igrači nisu snašli pred golom.

Nakon toga uglavnom se igralo na polovini domaćih, koji su pokušavali iz kontranapada da ugroze Zvezdu, koja je mogla da povede u 81. minutu, kada je Jović glavom šutirao sa oko šest metara, ali je golman Metalca odbranio.

Novu šansu Zvezda je imala u 90. minutu kada je Mamadu Mbođ pogodio prečku, a u natavku akcije neprecizan je bio Jović. Minut kasnije, na drugoj strani, posle kontranapada stativu je pogodio Mladenović, pa je utakmica završena bez golova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar