U trendu

Advokat: Nije istinit transkript pročitan na televiziji Pink o razgovoru sa Belivukom i …

Advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Dejan Lazarević izjavio je danas da je od početka znao da se razgovori sa njegovim klijentima snimaju, a da će detaljnije o transkriptu dva navodna razgovora koje je sinoć na Pinku pročitao vlasnik Informera Dragan Vučićević govoriti kada se istraga završi.

Lazarević je za list Danas izjavio da transkript dva navodna razgovora koji je pročitan na televiziji Pink „nije istinit“, i da treba da služi na čast onome ko ga je objavio.

„Belivuk je od početka govorio tužiocu da se naši razgovori prisluškuju. Da li mislite da bih ih savetovao da lažu, kada smo već znali da nas snimaju. To vam govori sve o autentičnosti navodnog transkipta koji je pročitao Vučićević. Svojim klijentima sam rekao da govore istinu i isključivo istinu. Oni koji su nas snimali, to znaju“, rekao je Lazarević.

On je dodao da prisluškivanje razgovora izmedju advokata i branjenika nikada nije radjeno, niti sme da se radi, jer podleže krivičnoj odgovornosti.

„Ustavom i zakonima je zabranjeno da bilo ko prisustvuje ili sluša razgovore izmedju advokata i njihovih branjenika koji se nalaze u pritvorskoj jedinici. Važno je da naglasim da svojim branjenicima nisam sastavljao odbranu, već ih savetovao da govore samo istinu“, kazao je Lazarević.

Vlasnik Informera juče je najavio da će objaviti audio snimak razgovora Lazarevića sa Belivukom i Miljkovićem, ali je sinoć na Pinku rekao da su mu advokati sugerisali da to ne čini „kako ne bi ugrozio istragu“, a umesto toga je pročitao transkripte navodnih razgovora u kojima advokat savetuje osumnjičene da „izmisle“ da su se sastajali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar