U trendu

Afera „prisluškivanje“: Pajtić saslušan, odbio poligraf

Lider DS Bojan Pajtić potvrdio je danas, po završetku saslušanja u vezi sa aferom vetropark, da je odbio poligraf, a da će na politgrafsko ispitivanje pristati jedino ako na njega ide zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem u bilo koju međunarodnu insituciju.

„Tačno je da sam odbio poligraf. Pristajem da idem na njega sa Aleksandrom Vučićem u bilo koju međunarodnu instituciju. Pošto je ovaj poligraf u MUP-u“, rekao je Pajtić novinarima, a preneo Blic.

On je dodao da analizu poligrafa vrši ministar policije Nebojša Stefanović i da je svako ko misli da bi „gospodin Stefanović izašao i rekao da je opozicija u pravu i da je kum Aleksandra Vučića reketirao strane investitore i da Vučićev kum laže, ili je glup ili se pravi glup“.

Pajtić je naveo i da je pružio dokaze da je firma „Continental Winds Partners“ bila reketirana i ucenjivana ali da ne veruje istražnim organima da će sprovesti istragu do kraja.

„Predao sam dokaze, jer mislim da je važno da se oni nalaze u nadležnim institucijama. Jasno je da vlast neće priznati reketiranje stranih investitora, ali kad se promeni vlast ići će u zatvor i krivično odgovarati. I tu nema nikakve dileme i od toga mi nećemo odustati ni u narednim danima“, rekao je Pajtić.

On je dodao da je na saslušanju insistirao da se utvrdi zbog čega je, kako je naveo, reketirana firma „Continental Winds Partners“.

Pajtić je rekao i da Lidija Udovički, kao sestra potpredsednice Vlade Kori Udovički, nema nijedan razlog da tu Vladu osporava.

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić saslušan je danas u policiji povodom afere o prisluškvanju u vezi optužbi da je Nikola Petrović tražio dva miliona evra od Lidije Udovički.

Pajtić je saslušan u svojstvu građanina po zahtevu tužioca u cilju prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar