Akcija: Danas besplatni preventivni pregledi širom Srbije

U više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije danas će od 8:00 do 16:00 sati biti organizovana peta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja.

U Kliničkom centru Srbije (KCS) će svi zainteresovani građani moći da u Poliklinici KCS urade ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize – tumor markeri gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9.

Pored toga, u ambulantama Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS (GAK) u Višegradskoj, sugrađanke će biti u prilici da obave i preventivne ginekološke preglede, navode iz KCS.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da se u nedelju priključe ovoj akciji i obave preventivne preglede u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi.

I ovoga puta, kao i tokom prethodnih termina preventivnih pregleda, stručni timovi zdravstvenih ustanova biće raspoređeni u značajnom broju ambulanti i kontrolnih punktova, i učiniće sve da građani efikasno obave kontrolne preglede i time eventualno preveniraju neka ozbiljna oboljenja.

Po potrebi, lekarski timovi će raditi i produženo, nakon 16:00 sati, a gde za to bude postojala potreba, biće organizovani i naknadni pregledi sledećeg vikenda.

Kako se navodi, prevencija i rana dijagnostika najbolji su put do očuvanja zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.