U trendu

Akcija ProCredit banke u znaku ekologije

Više od tri hiljade posetilaca obišlo je manifestaciju „ProAkcija“, koju je Pro kredit (ProCredit) banka organizovala na beogradskoj Adi Ciganliji povodom još jedne godine upešnog poslovanja u Srbiji.

Banka je saopštila da su posetiocima priredjene radionice posvećene edukaciji, ekologiji i digitalnom bankarstvu, kao i program za najmladje.

Posetiocima su predstavljeni i prvi električni automobili u Srbiji koje ProCredit banka koristi za potrebe svog transporta, a za sam kraj organizovan je i muzički vatromet.

„Poslovni uspeh ProCredit banke ne bi mogao ni da se zamisli bez naših zaposlenih i ovaj dogadjaj posvetili smo upravo njima i njihovim porodicama. Takodje, želeli smo da se zahvalimo i prijateljima i poslovnim partnerima banke, kao i klijentima koji su nam ukazali poverenje i sa kojima gradimo dugoročno partnerstvo“, rekla je šefica odeljenja za bankarske usluge i marketing Mirjana Mitrović.

Ona je dodala da se poslovna politika ProCredit banke zasniva na odgovornom poslovanju, koji se ogleda u odnosu prema klijentima, društvu i kao i životnoj sredini, zbog čega je na dogadjaju na Adi Ciganliji stavljen akcenat na ekološke edukativne radionice.

„Briga za životnu sredinu u ProCredit banci počinje kroz internu edukaciju i informisanje zaposlenih, a nastavlja se i kroz sve aktivnosti banke. Zbog toga je posebna pažnja posvećena finansiranju projekata koji za cilj imaju zaštitu životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora energije“, navodi se u saopštenju.

Prema navodima banke, od početka programa tzv. zelenog finansiranja isplaćeno je više od 95 miliona evra kredita, od čega za energetsku efikasnost oko 84 miliona, za obnovljive izvore energije oko šest miliona za ostale mere zaštite životne sredine kao što su zaštita vazduha ili organska proizvodnja oko četiri miliona evra.

Od juna ove godine ProCredit banka za potrebe prevoza koristi sedam potpuno novih električnih automobila, što je prvi put da jedna kompanija ili institucija u Srbiji koristi ekološka vozila, saopšteno je.

ProCredit banka je saopštila i to da je različitim merama energetske efikasnosti uspela da smanji emisiju ugljen-dioksida u 2015. godini za 16,8 odsto i najavila dodatnu podršku u vidu finansiranja investicija u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.