Aktivisti otkrili zašto su bacili tortu na Francuza Levija

Za ovu priliku birali smo specijalnu tortu sa puno šlaga i čokolade, rekao je danas za „Blic“ Aleksandar Đenić, aktivista organizacije SKOJ, čiji su članovi sinoć na festivalu Beldoks bacili tortu na Bernar-Anri Levija u Kulturnom centru Beograda.

Đenić je istakao da su na Levija već bacane torte u Belgiji, Francuskoj, Italiji…

„I mi smo iskoristili isti nači da nekome ko je zagovarao bombardovanje Jugoslavije pokažemo da nije dobrodošao u Beograd“, kazao je Đenić.

On za „Blic“ tvrdi i da je bacanje torte i jaja nenasilan čin, i da je to najmanje što je u Srbiji mogao da očekuje čovek koji je zagovarao bombardovanje Jugoslavije.

„Mi smo bili šokirani da takav čovek dolazi u Srbiju. Zagovarao je bombardovanje, govorio da je Jugoslavija trebalo da bude bombardovana još 1991. , a sada služi u javnosti da opravda ratove SAD i NATO“, rekao je Đenić.

Prema njegovim rečima, odluka o akciji pala je pre tri nedelje, kada je Beldoks objavio program sa gostovanjem Levija.

„Bacanje torte je vid nenasilnog protesta. U publici je bilo oko 50 ljudi, od kojih je deset naših aktivista. Niko od njih nije priveden jer policije nije bilo tu, a ni organizatori nisu zvali MUP. Samo su se posle, preko nekih prijatelja, raspitivali da li ćemo doći i na tribinu koja se održava danas“, kazao je Đenić.

On kaže i da je Levijev naknadni komentar u kome ih je nazvao fašistima – tragikomičan.

„Mi smo organizacija koja se zalaže za svet mira i pravde, za razliku od onoga za šta se zalaže Levi“, kazao je Đenić.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Viktor Rotmiler

    Djenic i njegovi primitivni trabanti,obicni su boljsevicko-fasisticki izrodi. Takve mlade ljude,koji brukaju i Srbiju, i sve nas,koji ovde zivimo,treba javno zigosati,i uskratiti im sve beneficije. Oni,ti huligani,nisu ovlasceni,da u nase ime,bilo koga,ko dolazi u nasu zemlju,etiketiraju,a jos manje,i fizicki napadaju.Mislim,da tim mladim huljama,treba izreci i zatvorsku kaznu.

  2. Zoran Bojanić

    Svaka čast! Ipak, trebalo je da to bude torta drugačije boje i mirisa!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike