U trendu

Aktivisti Pokreta ujedinjenih fantoma prekidaju štrajk gladju zbog zdravstvenih problema

Aktivisti Pokreta ujedinjenih fatoma (PUF) – Milan Pernat i Miljan Čičić, koji zbog problema ispravne vode za piće u Zrenjaninu ispred gradske kuće štrajkuju gladju, obustavljaju protest zbog zdravstvenih problema.

Štrajk gladju započeli su u ponedeljak, 20. maja, a jednom od njih, Miljanu Čičiću sinoć je pozlilo i prevežen je u zrenjaninsku bolnicu.

Pernat je rekao da je Čičiću zbog lošeg zdravstvenog stanja strogo zabranjeno da nastavi štrajk gladju, otpušten je na kućno lečenje, a da će u znak solidarnosti i on obustaviti štrajk.

Najavio je da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu.

Njih dvojica zahtevali su postavljanje cisterni sa zdravom pijaćom vodom, kao i informaciju o tome kada će novoizgradjeno postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi.

Juče, u petak 24. maja, odazvali su se pozivu gradonačelnika Zrenajnina i došli na razgovor, ali nisu bili zadovoljni ishodom jer im je, kako navode, odgovoreno ono što su znali – da će voda za piće iz novog postrojenja biti puštena u toku juna.

Na zahtev da se postave cisterne u gradu rečeno im je da je to nemoguće i da bi i ta voda bila neispravna za piće, kao i da štrajk gladju ne rešava problem pijaće vode u gradu.

Zbog nedozvoljene količine arsena, voda iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.