Aktivisti Samoopredeljenja prevrnuli kamion sa robom iz Srbije

Pokret Samoopredeljenje zaustavio je i prevrnuo na autoputu jedan šleper sa robom iz Srbije, saopšteno je danas iz tog pokreta.

„Neprihvatljivo je da Srbija nastavlja da ne priznaje Kosovo, kao i da skriva i odbacuje zločine genocida koje je ovde izvršila. Srbija koja aktivno radi protiv Kosova ne može da ima otvorena vrata za njene proizvode. Za trgovinski reciprocitet je prethodno potreban politički reciprocitet“, navodi se u saopštenju Samoopredeljenja.

Prema najavama iz tog pokreta, slične akcije će se izvoditi sve dok Vlada Srbije ne promeni odnos prema Kosovu i prestane da „dovodi u pitanje nacionalna prava Albanaca“.

„Želimo da naglasimo da su se tokom ove, kao i prethodnih akcija, aktivisti angažovali da ni jedan vozač ili putnik ne bude fizički povredjen i da se ne uplaši. Mi nemamo ništa protiv gradjana bilo koje zemlje ili etničke pripadnosti“, navodi se u saopštenju.

To je drugi put da su aktivisti Samoopredeljenja prevrnuli kamion sa robom iz Srbije.

(Beta)

1 komentar
  1. Pravedni

    Da se ja pitam, davno biste vi prošli kako dolikuje. Idite u Ameriku, pa tamo tražite državu, pa da vidimo kako ćete da prođete.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike