najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Aktivisti SNS sekli hrast na Fruškoj gori

Članovi mesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) iz naselja Sajlovo u Novom Sadu postavili su na svoju stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) fotografije na kojima se vidi kako na Fruškoj gori seku hrast, koji je zaštićena vrsta.

Na fotografijama se vide aktivisti te stranke pored omanjeg drveta hrasta, a na sledećoj fotografiji vide se iste osobe kako nose posečeno drvo.

Aktivisti SNS-a postavili su i fotografije na kojima nose zastave bivše Republike Srpske Krajine, a na jednoj fotografiji vidi se i više osoba sa šajkačama i kokardama.

U Nacionalnom parku Fruška gora agenciji Beta rečeno je da nisu upoznati sa ovim slučajem, ali da je svakako reč o nezakonitoj aktivnosti.

Nadležni u tom nacionalnom parku rekli su da neprestano ulažu napore da obnove zasade hrasta, ali se svaki put uoči Božića po julijanskom kalendaru ponavlja ista stvar – ljudi dolaze i seku zasade te zaštićene vrste drveta, da bi od njih pravili Badnjake.”Ulažemo 12 godina u obnavljanje zasada, jer je toliko potrebno da hrast počne da donosi plodove, a onda oni dodju i za noć unište sve”, kažali su u Nacionalnom parku Fruška gora.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike