Američki general odao poštu deci stradaloj u NATO bombardovanju

Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, simbol budućnosti, rekao je danas bivši komandat američkih snaga u Evropi general Ben Hodžis, nakon što je položio danas venac na spomen obeležje Milici Rakić i svoj deci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine,

Venac na spomenik u Tašmajdanskom parku položila je i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić

Hodžis boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu u okviru konferencije „Beogradska NATO nedelja“, u organizaciji CEAS.

Hodžis je rekao da kao otac saoseća sa svim roditeljima koji su u različitim okolnostima izgubili decu i da je želeo da oda počast nevino stradalim mališanima.

„Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, koja su simbol budućnosti, bez obzira koje su nacije ili vere“, rekao je Hodžis.

Naglasio je da je spomenik i snažan podsetnik zašto se u budućnosti mora snažno raditi na prevenciji sukoba u kojima su, kako je rekao, nevini uvek najveće žrtve.

Hodžis danas i sutra učestvuje na konferenciji „Srbija i NATO – pogled u budućnost“ koju organizuje Centar za evroatlantske studije (CEAS) u saradnji sa potpredsednikom Narodne skupštine Vladimirom Marinkovićem i Ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji, a u okviru programa Beogradska NATO nedelja.

(Tanjug)

10 komentara
 1. Anonimni

  mars napolje belosvetski smradovi

 2. Anonimni

  Lepo reče general Grahovac: U porti crkava podelite im kalisnjikove, pa na Kosovo da pobede Nato.

 3. Anonimni

  Ulazak Srbije u NATO bi bio isti kao i amnestija njihovih zlocina nad gradjanima Srbije tokom zlocinackog bombardovanja gradjanna Srbije i CG od strane NATO pakta tokom `1999 – te . A to bi znacilo i su se i gradjani Srbije saglasili sa tim pocinjenim zlocinima . Sto se tice „izlaska pred Spomenik ubijenoj deci “ tokom zlocinackog bombardovanja , smatram da je to samo preformans i sve dok se ne privedu Pravdi oni koji su organizovali , naredili i pocinili zlocine nad gradjanima Srbije i CG tokom zlocinackog bombardovanja NATO – a iz 1999 – te , ne bi trebalo nasedati na te njihove preformanse .

 4. Anonimni

  Jel to „genarlcicu“ NAKNADNA PAMET .Sto dalje od srbije jer kad je grmilo vi ste slali RAKETE .Naplje sa svakim koji skrnavi grobove neduznih !

 5. Anonimni

  Ko mu je uopste dozvolio da se priblizi spomeniku Milici mucenici. Gde je do sada bio ovaj smrad kao i ta milic jelena poznata srbomrziteljkoa (mrzi sve sto je srpsko) . Zar je trebalo da prodje 20 godina da se kao i ona i on sete da su ucestvovali (svako na svoj nacin )u zlcinu. Ko uopste dozvplajava ovakva okupljanja? Ne postoji nijedan razlog za odobravanje odrzavanja ovakvog skupa sa ovim sudionicima,posebno imajuci u vidu da smo proglasili neutralnost. Zar mozemo biti toliki debili da dozvoljavamo da nas i posle zlocina sikaniraju i ubedjuju da su nas öpravdano“terorisali. Sramota svih nas. Naspolje strvine i lesinari!

 6. Anonimni

  POMOZI BOŽE SRBIJI! —– >>>> NATO UBICE=BEZ SAVESTI I DALJE PLJUJU PO SRBIJI NA SRPSKI NAROD ! ## Nikad SRBI u NATO- LEŠEVI ŽRTAVA NATO UBICA SRPSKOGA NARODA nezakonite AGRESIJE DEVETNAEST ZEMALJA NATO UBICA od 24.3.1999 do 10.6.1999 , OKUPACIJA KOSOVA I METOHIJE , NEPLAČENA ŠTETA OD TE AGRESIJE , NEREALIZOVANO VRAČANJE IZBEGLIH SA KOSOVA I METOHIJE, NEIZBACIVANJE USELJENIH „ŠIPTARA“ NESTAROSEDELACA KOSOVA I METOHIJE I „OSTALIH “ TUĐINACA , POD VOĐSTVOM SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA NE ZASLUŽUJU satanističko PLJUVANJE bivšeg komandanta američkih snaga u Evropi , generala Ben Hodžisa, pljuvanje RUSIJE,Kine, i DRUGIH zemalja koje TRAŽE o d g o v o r n o s t za zločin načinjen protiv SRBIJE OD NATO, ODŠTETU , POŠTOVANJE REZOLUCIJE 12 44 SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA! ŽALOSTAN , PONIŽEN NAROD SRPSKI, -POMOZI BOŽE SRBIJI! NATO UBICE , BEZ GRIŽE SAVESTI, I DALJE PLJUJU PO SRBIJI NA SRPSKI NAROD-FUJ NATO UBICE!

 7. Anonimni

  nikad SRBI u NATO- LEŠEVI ŽRTAVA NATO UBICA SRPSKOGA NARODA nezakonite AGRESIJE DEVETNAEST ZEMALJA NATO UBICA od 24.3.1999 do 10.6.1999 , OKUPACIJA KOSOVA I METOHIJE , NEPLAČENA ŠTETA OD TE AGRESIJE , NEREALIZOVANO VRAČANJE IZBEGLIH SA KOSOVA I METOHIJE, NEIZBACIVANJE USELJENIH „ŠIPTARA“ NESTAROSEDELACA KOSOVA I METOHIJE I „OSTALIH “ TUĐINACA , POD VOĐSTVOM SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA NE ZASLUŽUJU satanističko PLJUVANJE bivšeg komandanta američkih snaga u Evropi , generala Ben Hodžisa, pljuvanje RUSIJE,Kine, i DRUGIH zemalja koje TRAŽE o d g o v o r n o s t za zločin načinjen protiv SRBIJE OD NATO, ODŠTETU , POŠTOVANJE REZOLUCIJE 12 44 SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA! ŽALOSTAN , PONIŽEN NAROD SRPSKI, -POMOZI BOŽE SRBIJI! NATO UBICE , BEZ GRIŽE SAVESTI, I DALJE PLJUJU PO SRBIJI NA SRPSKI NAROD-FUJ NATO UBICE!

 8. Anonimni

  NIKAD U NATO zlocinacka organizacija

 9. Anonimni

  NIKAD NATO- PROKLETE NATO UBICE !

 10. Anonimni

  NIKAD NATO

Napišite komentar