U trendu

AMS: Mokri kolovozi, večeras mogućnost leda na putevima

BEOGRAD – Većina kolovoza u Srbiji danas je mokra zbog kiše i susnežice koje padaju u većem delu zemlje.

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da u večernjim satima postoji mogućnost da zbog nižih temperatura, na pojedinim deonicama kolovoz bude zaleđen.

Saobraćaj je trenutno slabijeg inteziteta, međutim, sa prvim večernjim satima očekujemo više vozila na svim frekventnijim pravcima, a posebno na prilaznim putevima većih gradova.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Auto-moto savez Srbije podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.