U trendu

AMS S: Kolovozi suvi, vidljivost dobra, policija kontroliše brzinu

U Srbiji su kolovozi suvi, vidljivost je dobra, a saobraćaj je jutros umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Saobraćaj je normalizovan na putu I B reda 23 na deonici Brodarevo- Gostun, gde je na snazi bila obustava saobraćaja u oba smera usled odrona.

Uklonjeni su nanosi zemlje sa kolovoza a saobraćaj se odvija nesmetano na državnom putu II A reda broj 231, na deonici Sastav Reka-Crna Trava, selo Brod.

Do 30.06.2017. godine izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu II A reda broj 224, deonica Krastavče-Donji Dušnik. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Završeni su radovi na klizištima „Carevac“ i „Pantina vodenica“ na državnom putu I B reda broj 28, deonica Dub-Kostojevići-Rogačica, a saobraćaj je u potpunosti normalizovan.

Zbog radova na zameni slabonosivog tla, saobraćaj je izmenjen na putu II A reda broj 259, na deonici Beleš – čvor Dimitrovgrad, na ulazu u Dimitrovgrad. Radovi će trajati do 15.05.2017. godine. Saobraćaj će se za vreme trajanja radova odvija naizmeničnim propuštanjem, a zona radova je obeležena odgovarajućom signalizacijom.

U toku su radovi na popravci i zameni odbojne ograde na državnom putu I B reda broj 22, na deonicama Preljina-Gornji Milanovac i Gornji Milanovac-Svračkovci. Pored navedenih deonica, isti radovi će se izvoditi od 10.05.2017.godine i na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Preljina-Mrčajevci. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati usporeno u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova.

Izvodiće se radovi na državnom putu II B reda broj 347, na deonici od državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) do centra Vrčina, od 10.05.2017. godine do 24.05.2017. godine.

Od 24.04.2017. godine zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji „Žednik“, i petlji „Čantavir“ saobraćaj je obustavljen, na državnom putu I A reda broj 1, na pomenutim petljama. Radovi će trajati do 18.08.2017, a za vreme trajanja radova saobraćaj je preusmeren na petlju „Bačka Topola“, kao i na magistralne i regionalne puteve.

Na državnom putu I B reda broj 39, na deonici Babušnica – Vlasotince, kod mesta Boljare, usled pada krilnog zida u dužini od 25 metara, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Pripremni radovi na postavljanju gradilišnih tabli počeli su dana 06.05.2017. godine i izvodiće se u periodu od 09 – 17 časova, na državnom putu I A reda broj 1, deonica Beograd – Subotica, u smeru od Subotice ka Beogradu. Za saobraćaj će naizmenično biti zatvarana brza i vozna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji „Feketić“, i petlji „Srbobran“ na državnom putu I A reda broj 1, na snazi će biti izmena režima saobraćaja, koji će početi dana 08.05.2017. godine u 12 časova i trajati do 08.08.2017.godine u 16 časova, prilikom čega će saobraćaj biti zatvoren na petljama „Srbobran“ i „Feketić“ i preusmeren na alternativne petlje Subotica- Srbobran 2, Backa Topola kao i na alternativne magistralne puteve.

Od 08.05.2017. godine izvodiće se radovi na sanaciji mostova na državnom putu I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Negotin. Radovi će se izvoditi na mostu posle skretanja za Rgotinu iz pravca Zaječara ka Negotinu i na mostu kod skretanja za Koprivicu. Planirano trajanje radova je 70 kalendarskih dana, a saobraćaj će se preko mostova odvijati jednom kolovoznom trakom, uz upotrebu privremene saobraćajne i semaforske signalizacije i opreme.

U toku su radovi na sanaciji mostovske konstrukcije preko jezera Ćelije, na državnom putu I B reda broj 38, deonica Kruševac – Razbojna. Planirano trajanje radova je do 10. juna 2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, a za vreme trajanja radova, saobraćaj se preko mosta odvija jednom stranom, uz postavljenu adekvatnu saobraćaju signalizaciju (semafori).

Od 08.05.2017. do 22.05.2017. godine doći će do izmene u režimu saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, prema kojem je onemogućen pristup petlji „Tranšped“ iz smera Beograda (zatvoreno isključenje na petlji „Tranšped“), pa će se vozila autoputem preusmeriti na petlju „Vrčin“. Takođe će biti onemogućen izlaz na autoput sa petlje „Tranšped“ u smeru ka Nišu, a vozila će biti preusmerena Beogradskom ulicom ka petlji „Vrčin“.

Od 04.05.2017.godine do 16.05.2017.godine, u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje Dobanovci do petlje Bubanj Potok, u oba smera izvode se radovi na košenju trave u srednjem pojasu i na bankinama. Radovi se izvode u pokretu i obezbeđeni su saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na državnom putu I B reda broj 28, kod mesta Šljivovica (Čajetina), zbog mehaničkog oštećenja vijadukta, za teretna vozila i autobuse na snazi je obustava saobraćaja u oba smera,dok putnička vozila mogu da se kreću naizmeničnim propuštanjem kroz jednu traku.

Od 04.05.2017. do 31.05.2017.godine, doći će do izmene režima saobraćaja zbog radova na zaštiti nestabilnih kamenih kosina postavljanjem žičanog pletiva, na državnom putu II A reda broj 217, deonica selo Bovan- čvor Žučkovac. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavlja se izvođenje radova na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu I B reda broj 35, deonica Kuršumlija – Rudare, do 31.05.2017. godine. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila za vreme izvođenja radova, koji su obeleženi odgovarajućom vertikalnom signalizacijom i putarima sa zastavicama.

Nastavlja se izvođenje radova na nadvožnjaku, na državnom putu I A reda broj 1, preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale), pri čemu je za saobraćaj zatvorena desna traka, a saobraćaj je preusmeren u levu traku, smer Beograd – Niš. Radovi će trajati do 15.05.2017.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Nastavlja se izvođenje radova na rehabilitaciji kolovoza do 11.05.2017.godine, na državnom putu I B reda broj 35, deonica Knjaževac – Svrljig. U toku izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavlja izvođenje radova u zoni nove petlje „Nova Pazova“, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), Beograd – Novi Sad. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu. Planirano trajanje radova je do 31.05.2017.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Dana 03.05.2017. godine počinju radovi na poboljšanju površinske raskrsnice – opasnog mesta u Svilajncu, raskrsnica br.2, spoj državnog puta II A reda broj 160 i državnog puta II A reda broj 162. Radovi će se izvoditi u III faze i to:

-Prvom fazom su obuhvaćeni radovi sa desne strane Ulice kralja Petra I (dve saobraćajne trake), iz pravca Markovca i Požarevca ka Despotovcu, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno levom stranom ulice.

-Druga faza predviđa radove na izgradnji razdelnih ostrva i dela kružnog podeonika i rušenje postojećeg fizičkog ostrva, na levoj strani Ulice kralja Petra I (iz pravca Markovca i Požarevca ka Despotovcu).

-Treća faza predviđa radove na izgradnji preostalog dela kružnog podeonika i završetak razdelnih ostrva. Planirano trajanje radova je 30 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

U toku su pripremni radovi za polaganje završnog – habajućeg sloja asfalta na delu državnog puta I A reda broj 4 (auto-put E-80), na deonici Niš-Dimitrovgrad, deonica 4: Čiflik – Staničenje. Za vreme radova saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Do 15.05.2017. godine, biće na snazi izmena u saobraćaju zbog radova na mostu preko reke Krivaje, na desnoj strani državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), posle petlje „Feketić“, ka petlji „Vrbas“, u smeru Subotica – Novi Sad. Za vreme radova biće zatvorene preticajna i deo vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će biti preusmeren preko zaustavne trake.

Nastavljaju se radovi do 20.05.2017. godine na mostu preko Maričića potoka u Mislođinu, na državnom putu II A reda broj 148, deonica Obrenovac-Stepojevac, svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz regulisanje mobilnim semaforima.

Zbog radova na postavljanju novog sloja asfalta na deonici od Topole-1 ka Bućinom grobu saobraćaj će u vremenu od 9-17 časova biti potpuno obustavljen. Ova obustava počinje 18.04. i trajaće svakog dana do 15.05.2017.godine. U vreme obustave saobraćaja vozači će moći da koriste dva alternativna puta.

Prvi put sa oznakom II B reda br 367 vodi od Donje Šatornje prema selima Vlakča i Cerovaca do Kragujevca, a zatim putem II A reda br 177 do Gornjeg Milanovca. Vozačima koji dolaze iz pravca Mladenovca savetujemo da od Topole nastave putem IB reda br 25 do Kragujevca, odakle mogu ponovo putem II A reda br 177 preko sela Bare i Nevade do Gornjeg Milanovca i Bućinog groba.

Od 10.04.2017.g. zbog radova na rehabilitaciji Ložioničkog mosta u Užicu, saobraćaj će biti obustavljen, na delu državnog putu IB reda broj 23, na deonici Užice – Zlatibor. Radovi će se izvoditi do 15.06.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Alternativni pravaci su gradske ulice u Užicu.

Sve informacije o aktuelnim izmenama, obustavama, zastojima, klizištima, izgradnji novih deonica puteva i alternativnim obilaznicama zbog radova, preuzeli smo sa portala JP „Putevi Srbije“.

MUP – UPRAVA SAOBRAĆAJNE POLICIJE RS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, tokom ove sednice, do 14. maja, sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sporovodi pod okrljem Ujedinjenih nacija, ove godine obeležava se pod sloganom „Uspori i sačuvaj živote“ i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Pored toga, ovog meseca, Uprava Saobraćajne policije sprovodiće i akciju „Blic maraton“, tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.