U trendu

AMSS: Kilometarske kolone kamiona čekaju na ulaz u Hrvatsku

Na teretnim terminalima na graničnom prelazu sa Hrvatskom „Batrovci“ na izlazu iz Srbije čeka se oko pet sati, a kolone teretnih vozila duge su više kilometara, saopštio je večeras Automoto savez Srbije.

Na prelazu sa Madjarskom „Horgoš“ na teretnim terminalima na izlazu iz Srbije čeka se oko 90 minuta, dok na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja dužih od 20 minuta, navodi se u saopštenju.

Magla i poledica na putevima u Srbiji tokom noći zahtevaju sporiju i oprezniju vožnju, a posebno na deonicama pored kanala ili rečnih tokova, upozorio je AMSS.

Vozači treba da udu oprezni pored stena i klisura zbog mogućih odrona koji su poslednjih dana učestali. Najviše ih ima pored Ibra, izmedju Kraljeva i Raške, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dolinom Drine, a pažnja je neophodna i tokom vožnje pored Dunava, na Djerdapskoj magistrali.

U planinskim predelima zapadne, centralne, istočne i jugoistočne Srbije kolovozi su pod snegom, a na pojedinim deonicama ima i leda, zbog kojeg vozači često gube kontrolu nad vozilom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar