AMSS: Magla i veći promet na važnijim putnim pravcima

Na putevima u Srbiji zbog magle i smanjene vidljivosti moguć je usporen saobraćaj na najvažnijim pravcima, pored reka i u kotlinama, ali i na graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

AMSS je preporučio vozačima da na put krenu ranije zbog mogućeg pojačanog saobraćaja u pretprazničnoj sezoni i usporenije vožnje, a kako je najavljeno, sem magle i moguće slabe rosulje u nižim predelima uslovi na putu biće povoljni.

Na deonici autoputa posle petlje Šimanovci u smeru ka Beogradu danas će zbog radova biti zauzeta servisna saobraćajna traka, a vozači treba da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju.

Danas i sutra od 7.00 do 15 časova na deonici Subotica – Stari Žednik zbog radova na održavanju saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, najavio je AMSS.

U Srbiji nema neprohodnih putnih pravaca, ali je i dalje na snazi zabrana za šlepere i kamione s prikolicom na deonici Lis – Kravarica – Ljetine.

Putnički automobili proceduru na graničnim prelazima prolaze bez dužeg zadržavanja, dok teretna vozila na Gradini i Kelebiji čekaju dva sata, a na Batrovcima i Horgošu oko tri sata, saopštio je AMSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.