U trendu

AMSS: Oprezna vožnja zbog moguće slabe kiše i snega u večernjim satima

U večernjim časovima mogla bi da padne slaba kiša u centralnim, istočnim i jugoistočnim delobima Srbije, dok se na planinama očekuje slab sneg, pa Auto-moto savez Srbije savetuje da vozači drže veće odstojanje izmedju vozila i smanje brzinu kretanja.

AMSS je naveo da su svi prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, ali da je obavezno korišćenje zimske opreme, zbog snega na planinama, kao i na putevima u višim predelima Sjenice, Novog Pazara i Ivanjice.

Prema informacijama javnog preduzeča „Putevi Srbije“, zabrana za šlepere i kamione s prikolicom važi na prilazima planinama Kopaonik (Brzeće-Kopaonik) i Goč (Vrnjci-Grčak, Dobre Vode – Stanišići), kao i na putu Jošanička Banja-Grčak.

AMSS je naveo da je saobraćaj obustavljen na putu Mojković-Krupanj, Ub-Koceljeva, Pričević-Pecka, dok će sutra od 12.00 do 13.00 biti zatvorena deonica Užice-Konjevići.

„Putevi Srbije“ naveli su da na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom teretna vozila na izlazak iz Srbije čekaju 90 minuta.

Prema podacima granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, ali se prema najavama AMSS-a, u prednovogodišnjim danima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i na graničnim prelazima.

Kao manje frekventne preleza ka Madjarskoj AMSS savetuje Bačke Vinograde, Djale, Bajmok i Horgoš dva, koji su otvoreni od 7.00 do 19.00, i Bački Breg i Kelebiju koji rade 24 sata.

Iz pravca Hrvatske, AMSS savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba, Neštin ili Bogojevo. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.