AMSS: Putevi očišćeni, oprez zbog vetra

Putevi u Srbiji su očišćeni, samo na prilazima Divčibarama, Zlatiboru, Tari, Kopaoniku i Goču i na deonicama iznad 1.000 metara nadmorske visine na području Užica, Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Prijepolja  ima ugaženog snega visine do pet centimetara pa je saobraćaj usporen, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

U planinskim krajevima obavezna je upotreba lanaca i zimske opreme, a AMSS upozorava i na moguć rizik od odrona zbog najavljenog toplijeg vremena i otapanja snega na putevima kroz klisure i useke, dok se u košavskom području i na planinama očekuje i jak olujni južni i jugoistočni vetar.

Uvedene su zabrane za šlepere i kamione s prikolicom na putu Mionica – Breždje – Divčibare – Kaona, Pričević – Pecka, Krupanj – Šljivova, Valjevo – Lelić – Mravinjci, Šljivova – Pecka i Mravinjci – Povlenska Kosa.

Na naplatnim rampama i na graničnim prelazima nema zadržavanja, a na brojnim deonicama u toku su radovi pa su moguće izmene u režimu saobraćaja ili usporenija vožnja, naveo je AMSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.