U trendu

AMSS: Saobraćaj umerenog intenziteta

Saobraćaj na putevima u Srbiji jutros je umerenog intenziteta, ali se popodne očekuje veći promet, uz mokre i klizave kolovoze na pojedinim deonicama, zbog čega se savetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Magla jutros smanjuje vidljivost na području Crnog Vrha i Kopaonika, upozorio je AMSS i pozvao vozače da oprezno voze i na saobaćajnicama na kojima su u toku radovi.

Po poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima na srpskim graničnim prelazima vozila se zadržavaju do 20 minuta.

U toku je čišćenje mosta Gazela u oba smera, Niš – Beograd i Beograd – Niš, i trajaće do sutra, 29. oktobra do 6.00 časova. Radovi se obavljaju u pokretu naizmenično u preticajnoj i zaustavnoj saobraćanoj traci i obezbedjeni su privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na Smederevskom putu kod naselja Brestovik u opštini Grocka do 15. novembra biće sanirana ulegnuća kolovoza, ali saobraćaj neće biti obustavljen, već će se vozila naizmenično propuštati.

Do 31. oktobra od 7.00 do 18.00 radi se na sanaciji oštećenog kolovoza na autoputu Beograd – Niš, izmedju Begaljičkog brda i petlje Vodanj u smeru ka Nišu. Saobraćaj se u vreme radova odvija krajnjom desnom zaustavnom trakom.

Do 15. novembra trebalo bi da traju radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Požarevac – Kostolac, kod petlje Kostolac. Saobraćaj se na nadvožnjaku odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, dok je na putu regulisan devijacijom.

Na deonici Belanovica – Arandjelovac do 15. novembra zbog sanacije klizišta izmenjen je saobraćaja i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila.

Saobraćaj na deonici Kolovrat – Jabuka izmenjen je zbog sanacije klizišta u mestu Ravne, a radovi koji treba da traju do 15. novembra obezbedjeni su adekvatnom signalizacijom.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na putu Donji Milanovac – Tekija, kod mesta Golubinje. Tokom radova, od 07.00 do 17.00 sati saobraćaj će se odvijati jednom trakom, u smeru ka Kladovu, i regulisan je semaforom.

Do 30. decembra trebalo bi da budu završeni radovi na sanaciji klizišta na putu Klokočevac – Plavna. Saobraćaj na toj deonici odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom, uz semaforsku regulaciju.

Zbog radova na sanaciji mosta preko preko Volujskog potoka i uredjenja korita Dubočke reke u selu Duboka na putu Kučevo – Majdanpek, saobraćaj se do 15. decembra odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Na putu Barajevo – Baćevac do 30. oktobra radiće se na popravci kolovoza, a saobraćaj je regulisan naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semafore.

Saobraćaj na deonici Ub – Stublenica – Radljevo do 30. novembra biće preusmeren na lokalne puteve zbog radova na izgradnji autoputa Beograd – Južni Jadran.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.