U trendu

AMSS: Višesatna zadržavanja kamiona na graničnim prelazima

Saobraćaj na glavnim putnim pravcima kroz Srbiju jutros se neometano odvija, ali su na graničnim prelazima zadržavanja teretnih vozila vešesatna, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Kamioni na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu sa Hrvatskom – Batrovci čekaju oko sedam sati, kod prelaza sa Madjarskom – Hogoš čekaju oko četiri sata, dok su na graničnom prelazu Kelebija zadržavanja oko dva sata.

Za putnička vozila na graničnim prelazima i naplatnim stanicama nema dužih zadržavanja.

Iz AMSS-a su podsetili da će danas u 15 časova biti pušten u saobraćaj autoput E-75 u punom profilu i novoizgradjena petlja „Bujanovac 2“ na deonici Srpska Kuća – Levosoje.

Saobraćaj će se odvijati u punom profilu od Srpske Kuće, u dužini od 6,6 km, nakon čega će se vozila biti preusmerena na desnu kolovoznu traku, dvosmerno, u dužini od 2,2 km.

Isključenje sa autoputa ka Bujanovcu iz smera Preševa odnosno Vranja, kao i uključenje na autoput iz Bujanovca ka Preševu i Vranju, biće moguće preko novoizgradjenje petlje „Bujanovac 2“, kao i preko petlje „Bujanovac 1“ koja je prethodno puštena u saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.