U trendu

Angela Merkel dolazi u Beograd, a i Niš okićen nemačkim zastavama

U susret 15. septembru, Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Niš je od pre par dana okićen srpskim zastavama, a od sinoć i zastavama Nemačke.

Prema nezvaničnim informacijama iz kabineta gradonačelnice Niša, nemačke zastave zavijorile su se na banderama zbog toga što kancelarka te zemlje Angela Merkel dolazi u Beograd, a očekuje se da tu informaciju kabinet i zvanično potvrdi.

Kićenje grada zastavama Nemačke zaprepastilo je mnoge gradjane Niša pre svega zbog razloga za njihovo postavljanje.

Nišlije se pitaju zbog čega su zastave i u tom gradu, ukoliko Merkelova dolazi u Beograd, a mnogi gradjani su na društvenim mrežama to prokomentarisali kao još jedno dodvoravanje lokalne vlasti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde upitao je šta to Niš slavi, dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel u Beograd, preuzimanje dela otpuštenih radnika „Šinvona“ u nemački „Leoni“ gde će raditi za 300 evra ili to što je Srbija „opet pobedila Nemačku po rastu bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu“.

„Zna se kada se po protokolu ističe zastava neke druge države, a koliko smo upoznati, Angela Merkel neće posetiti Niš tokom boravka u Srbiji. Ostaje pitanje ima li kraja podaništvu gradske vlasti i dodvoravanju gradonačelnice vrhovnom poglavaru Vučiću“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Angela Merkel danas dolazi u Beograd u okviru svoje višednevne i oproštajne posete Zapadnom Balkanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar