U trendu

Antić:Dete Violete Cvetković pregledano i dobilo terapiju

BEOGRAD – Direktor Doma zdravlja Kragujevac Vasilije Antić kaže da je dete Violete Cvetković pregledao lekar koji je tog dana bio u smeni i da je dete dobilo recept za terapiju.

Majka je na društvenim mrežama objavila video snimak o navodnom odbijanju lekara da pomognu njenoj devojčici koja je imala visoku temperaturu.

„Imamo elektronski protokol koji je povezan sa republičkim informacionim sistemom tako da je nemoguće promeniti vreme i nešto dopisivati. U tom protokolu zapisano je da je dete pregledano od 10:13 do 10:28 sati i da je lekar propisao recept“, rekao je Antić za TV Prva.

On kaže da je kao direktor preduzeo sve što je mogao, da je pozvao inspekciju Ministarstva zdravlja, pokrenut je unutrašnji stručni nadzor, ali i obaveštena policija.

Antić je pojasnio da je procedura u domu zdravlja, kao i svim zdravstvenim ustanovama, da hitni pacijenti ne čakaju na pregled i da ih pregleda prvi slobodan lekar.

Pašnjava da niko ko dođe u Hitnu pomoć ne bira lekara koji će da ga preglada, te da je Violeta Cvetković bila nezadovoljna što je dete upućeno na pregled kod jednog lekara, a ona je tražila drugu doktorku koja je tog dana bila u smeni.

Dodaje da će ubuduće na svim vidnim mestima biti istaknute procedure kome sve pacijent može da se obrati za pomoć ukoliko je nezadovoljan – šefu smene, zaštitniku prava pacijenata, da se obrati direktoru…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.