Antiteroristička vežba policija Srbije i Srpske

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske biće danas održana na graničnom prelazu kod Loznice, saopštio je MUP.

Vežbi pod nazivom “Drina 2016”, prisustvovaće predsednici Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, kao i drugi zvaničnici.

Na vežbi koja će se održati na graničnom prelazu Trbušnica, pripadnici obeju policija će pokazati snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve bezbednosne izazove, stoji u saopštenju MUP-a.

Spremni smo da odgovorimo na sve pretnje i bezbednosne izazove, poručio je u subotu potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, na probi združene antiterorističke vežbe.

“Želimo da poručimo svima da ni Republika Srbija, ni Republika Srpska nisu poligon za test bilo kakvih terorističkih akcija, da nećemo dozvoliti da neko ugrožava bezbednost naših građana i da ćemo umeti oštro da odgovorimo na takvu vrstu izazova”, istakao je Stefanović u Loznici, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, cilj združene antiterorističke vežbe je da se pokaže da su policije Republike Srbije i Republike Srpske spremne da odgovore na svaki vid terorizma.

(Tanjug)

Ostavite komentar